Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 480 лв.

Празници в Сърбия

Разпечатайте офертата

Празник на Сушеницата в Димитровград - 16.11.24.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 4 вота)

Цена 39 лв.

Информация за програмата
Сподели

Кулинарен фестивал на сушеницата в Димитровград 2021

Маршрут: София - Суковски манастир - Димитровград - София

Дата на отпътуване: 16.11.24.

Отпътуване от гр. София от ул. Оборище и пл. Ал. Невски в 7:30 ч. Пристигане на Суковски манастир „Успение Богородично“, разположен на десния бряг на р. Ерма. Църквата "Успение Богородично", според вградените строителни надписи, е построена от майсторите Минчо и Гога, започната в 1857 и завършена в 1858 г. Църквата е изписана в 1869 г. от Васил Попхристов от Самоков, за което свидетелства зографския надпис при входа. Най-забележителна е фреската на Св. Богоридица – Утешителка, изобразена с ангелски крила.
Отпътуване за Димитровград и посещение на фестивала на „Царибродската сушеница“, в който взимат участие над 100 производители на различни пушени меса от Сърбия и България с възможност за дегустация, както на сушеница, така и на традиционни домашни продукти от Димитровградския район.
Царибродската сушеница е местен деликатес, който е приготвен обикновено от сурово свинско месо. подбравено с различни подправки, осолено, изсушено и опушено с неустоим и неповторим вкус. Свободно време за разходка, обяд и шопинг. Отпътуване за България. Пристигане около 19.30ч. на ул. Оборище и пл. Ал. Невски.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран: 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.