Преференциална оферта

Незабравим Свети Валентин в Будапеща - през грабо.бг 194 лв.

Екскурзии в Италия

Разпечатайте офертата

Карнавал във Венеция - 3 нощ. - 13.02.20

5 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 4 вота)

Цена 385 лв.

Информация за програмата
Сподели

КАРНАВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

Маршрут: София - Белград - Загреб - Любляна - Венеция - София

5 дни / 3 нощувки / 3 закуски

Датa на отпътуване: 13.02. - 17.02.20.

1 ден : София - Белград - Загреб

Отпътуване от София, пл. „Ал. Невски” в 06.00 ч. Пътуване по маршрута Белград – Загреб. Привечер пристигане и настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

2 ден: Загреб - Венеция

Закуска. Туристическа програма в Загреб – обиколка на Площад Бан Йосип Йелачич, средновековния Градец с Парламента и църквата Св.Марк, Катедралата на Каптол и колоритния пазар Долац. Отпътуване за Италия през Словения. Късния след обяд пристигане и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

3 ден: Верона - Падуа

Закуска. Свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане) еднодневна екскурзия до Верона и Падуа. Отпътуване за Верона – градът на Ромео и Жулиета. Начало на туристическата обиколка с разглеждане на: Арена ди верона (амфитеатър от 2 в.), площадите: Ербе (на тревите), Синьорията, къщата на Жулиета, крепостта Кастел Векио. Свободно време. Отпътуване за Падуа – град с изключително приятна атмосфера, известен със старинния си университет. Пешеходно разглеждане на града с посещение на: църквата Св. Антонии, Светецът-покровител на града, в чийто възможности е да ни върне, всичко онова, което е ценно за нас, и което в забързаното ежедневие сме загубили. Продължаване на обиколката с посещение на: площад Прато де Ла Вале, катедралата Сан Антонио, старинния университет и намиращото се до него старинно кафене, събирало в продължение на 200-300 години свободномислещите граждани на града. Свободно време. Вечерта връщане в хотела в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден: Венеция - София

Закуска. В 8.30 ч. отпътуване за Пунта Сабиони - мястото, откъдето се взима корабчето за посещението на най-романтичния град в света - Венеция. Туристическа програма на града: пл. “Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко - покровител на града, Двореца на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията,Часовниковата кула, разходка по тесните улички с пъстри сувинирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. По желание може да се разходим с гондола из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. В 12.00 ч. може да наблюдавате най-популярното събитие на карнавала – „Полета на Ангела”. Известна в миналото като "турският полет", тази церемония датира от около пет века. Тогава млад турски акробат, със самоделно изработени крила и двойно въже, изминал разстоянието от кораба си на пристанище „Сан Марко” до Катедралата. Свободно време във Венеция за участие в пищните карнавални празненства на площад "Сан Марко" . 15.00 ч. - начало на традиционният парад на Мариите – процесия в карнавални костюми, която започва от Сан Пиетро ди Кастело, преминава през виа „Гарибалди” и достига до площад „Сан Марко”. Тази традиция датира от времето, когато са избирани седемте най-хубави момичета за женене. Около 18.00 ч. Отпътуване за България . Нощен преход.

5 ден: София

Пристигане в София след обяд на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Загреб
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Венеция
 • Водач представител от фирмата организатор

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма – около 30 евро;
 • Еднодневна екскурзия до Верона и Падуа - 40 лв.
 • Билети за корабчетата до Венеция – 50 лв. (задължително доплащане)
 • Застраховка Отмяна на пътуване според тарифите на ЗК Армеец
 • Градска такса ( city tax) за 2*/ 3* хотел 1.50 евро на човек на ден ( 4.50 евро за целия престой)(задължително доплащане
 • Застраховка Отмяна на пътуване според тарифите на ЗК Армеец
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец (задължително доплащане): за лица до 69 г. – 5 лв; за лица от 70 г. до 79 г. – 9 лв; за лица от 76 г. до 79 г. – 9 лв. Лица над 79 г. не се застраховат!

*ВАЖНО:

- Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването

- За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни или

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт, нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.