Преференциална оферта

х-л Марин Принцес 4* Кумбургаз, Турция - 5 нощ. + тран. - 415 лв.

Екскурзии в Хърватия

Разпечатайте офертата

БУДВА - ДУБРОВНИК - КОТОР - ЦЕТИНСКИ М-Р - МОРАЧА М-Р - 20.09. | 05.10.2

4 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 8 вота)

Цена 385.00 лв.

Информация за програмата
Сподели

БУДВА - ДУБРОВНИК - КОТОР - ЦЕТИНСКИ МAНАСТИР - МОРАЧА МАНАСТИР

МАРШРУТ: СОФИЯКАЛОТИНА – БУДВА – ДУБРОВНИК – КОТОР – СОФИЯ

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери

Дати на отпътуване: 20.09. | 05.10.231 ден: Пловдив - София – Будва

Отпътуване от Пловдив от спирката на ОББ срещу Тримонциум в 20.00ч , от София в 22:00 ч. от стадион Васил Левски . Преминаване през ГКПП Калотина. Пътят ни минава покрай сръбските градове Ниш, Крушевац, Кралево, Нови Пазар и столицата на Черна гора Подгорица. Нощен преход.

2 ден: Будва
На сутринта почивка край Шкодренско езеро - най – голямото езеро на Балканския полуостров. Фото- пауза на площадката срещу остров Свети Стефан. Около обяд пристигане в Будва. Настаяване в хотела. Следобед - туристическа пешеходна обиколка с екскурзовод на Стария град. Ще се разходим по тесните улички и малки площади и ще усетим романтиката и хармонията на този град. Всеки камък тук има своя собствена история… Неслучайно Будва се смята за кралицата на Адриатика. По време на обиколката ще научим историята на този град, датиращ от преди цели 2500 г. Свободно време за посещение на Археологическия музей и крепостта, за чаша кафе или вино на полъха на Адриатика. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Будва – Котор

Закуска. В 8.30 ч отпътуване от хотела.След кратко пътуване пристигаме в Котор ( на23 км. от Будва). Туристическа програма с местен екскурзовод : главната порта на Стария град - включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, Часовниковта кула, „Стълба на срама”, църквата „Свети Николай“, „Света Мария”, Католическата катедрала "Свети Трифон" и др. Свободно време за обяд и самостоятелно изкачване по крепостните стени, от където се открива спираща дъха гледка. Възможност за разходка с корабче до о.” Света Богородица” на скалата . Разходка на острова и докосване до Чудотворната икона на Света Богорадица.Следобед завръщаики се в хотела ще направим обзорна разходка по Которския залив. Вечеря . Нощувка.

4 ден: Будва - Дубровник
След закуска ще се отправим към Перлата на Адриатика – Дубровник. Пресичане на Которския залив с ферибота . Туристическа програма с местен екскурзовод : Стария град ( Порта Пиле ), главната улица Страдун, заобиколена от крепостните стени, известния фонтан на Онофрио, свързан с акведукт на 12 км извън града, Францисканския манастир с древната аптека, Камбанарията на града, Двореца на Ректора, църквата Св. Влас и други. Свободно време за обед , покупки , чаша кафе или разходка из Стария град или разходка с корабче до остров Локрум. На острова можете да посетите ботаническата градина и разрушения манастир,”Мъртво море” - представляващо вътрешно затворено езеро пълно със солена морска вода. Връзката му с морето се осъществява през естествен подземен канал, започващ от пещера в далечният му край. Късния следобед ще тръгнем обратно за Будва за да се приберем навреме за вечеря. Нощувка.

5 ден: Будва – София - Пловдив
Закуска .Освобождаване на стаите .Отпътуване за град Цетине - първата столица на Черна гора – музей под открито небе.Посещение на Цетинския манастир.Отпътуване за България.По пътя преминавама през столицата Подгорица. По пътя кратки спирки за почивка.Ще посетим и разгледаме манастира Морача с прекрасните му градини и древна история. Пътят ни минава по каньона на река Морача - втория по големина в света каньон - на река Тара. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

  • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
  • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.