Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Екскурзии в Хърватия

Разпечатайте офертата

БУДВА - ДУБРОВНИК - КОТОР - ПЕРАСТ - АДРИАТИЧЕСКА ПРИКАЗКА

5 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 3 вота)

Цена 329.00 лв.

Информация за програмата
Сподели

АДРИАТИЧЕСКА ПРИКАЗКА

БУДВА, ДУБРОВНИК, КОТОР, ПЕРАСТ

МАРШРУТ: СОФИЯКАЛОТИНА – КРАЛЕВО – РАШКА – НОВИ ПАЗАР – МОЙКОВАЦ – ПОДГОРИЦА – БУДВА – ДУБРОВНИК – КОТОР – ПЕРАСТ – СОФИЯ

5 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери

Дати на отпътуване: 03.09; 18.09; 07.10.20;

1 ден: София - Будва
Отпътуване от София в 20:00 ч. от пл. Ал. Невски и ул. Оборище. Транзитно преминаване през Сърбия.

2 ден: Будва
Пристигане в перлата на Черна гора - Будванската ривиера. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Будва - Дубровник
Закуска. Отпътуване за Дубровник, преминаване с ферибот през най-тясното място на най-красивия залив на Адриатика - Которският. Пешеходна разходка в старата част на града: централната улица Страдун, крепостните стени, Княжевския дворец, Францискански и Доминикански манастири и др. По желание - разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града - Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял, "Мъртво море". Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на Дубровник. Връщане в Будва. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Будва - Котор - Пераст
Закуска. Отпътуване за Котор, един от обектите световно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на старинната част на града- крепост Котор: впечатляващите крепостните стени, църкви и катедрали, старинни родови къщи. Свободно време.
Посещение на разположения наблизо град Пераст, известен като родно място на хиляди мореплаватели. Град, който през 17 век е имал 1600 жители и 160 кораба, в момента влязъл в туристическите справочници като Градът на 22-те църкви и катедрали. По желание – разходка с корабче и посещение на приказно красивия и обвит с легенди остров Госпа од Шкрпель (Богородица на скалата).
Завръщане в Будва. Възможност за свободно време, плаж или разходка в старата част на града.
Вечеря. Нощувка.

5 ден: Будва - София
Закуска. Рано сутринта отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.


Полезна информация

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус
 • 3 нощувки със закуски и вечери по меню в х-л 3* в района на Будва
 • пътни и гранични такси
 • посещение на Дубровник
 • посещение на Будва
 • фото пауза при Шкодренското езеро
 • фото пауза при остров Свети Стефан
 • медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец за лица до 69 г.
 • водач по време на пътуването

Цената не включва:

 • разходка с корабче до остров Локрум - 22 евро на човек (при мин. 20 човека)
 • еднодневна екскурзия до Котор и Пераст - 15 евро на човек
 • разходка с корабче до остров Госпа од Шкрпель (Богородица на скалата)
 • сити такса в хотелите (ако има такава) - между 2-3 евро на човек на вечер, заплаща се задължително на рецепция индивидулано
 • входни такси за посещаваните обекти
 • разходи от личен характер
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г. до 79 г. - 10.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 79 г. не се застраховат!
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“.
 • Доплащане за отпътуване от Пловдив в 17.30ч. (при минимум 20 човека и след потвърждаване 10 дни преди отпътуването) - 30.00 лв.

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

Валута:

Валута в Хърватия – Хърватска Куна (HRK )
Валутен курс 1 евро е приблизително 7.5 хърватски куни
Препоръчваме на всички туристи да си обменят предварително местна валута, на място може да обмените такава само от евро.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.