Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 480 лв.

Празници в Сърбия

Разпечатайте офертата

Мартенски купон във Върнячка баня - 02.03.24.

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 499 лв.

Информация за програмата
Сподели

3-ти март на екскурзия до СПА столицата на СЪРБИЯ - Врнячка баня

Каним всички любители на сръбската музика да отпразнуваме Националният празник на България във Върнячка баня със специалното участие на Сръбската звезда Stoja - гала концерт

в хотел Zepter 4* с богато меню и неограничени напитки!!!

Дата: 02.03– 04.03.2024г.

3 дни / 2 нощувки

1 Ден /02.03.2024г./

Отпътуване от Пловдив в 6.00 ч., от София в 7.45 ч. от ул. Оборище и пл. Ал. Невски в посока Калотина – Ниш – Крушевац – Врнячка баня. Посещение и разходка в гр. Ниш, разположен на р. Нишава, на чийто десен бряг се намира известната Нишка крепост. Основан от римляните, древният град Наисус остава в историята като родно място на Константин Велики. Разходка из главния площад Освобожденя. Отпътуване за Врнячка баня – Спа кралицата на Сърбия.

Врнячка Баня има седем минерални извора – топли и студени, четири от които се използват за спа терапии. Топлата вода е уникална с това, че е с постоянна температура като телесната температура на човека (36,5 ° C), използва се за пиене и къпане. Студената минерална вода е от 14 до 27° C.

Пристигане и настаняване в СПА хотел FONTANA 4+*, - един от най-хубавите хотели в курорта, който се намира в центъра на Врнячка баня, на 1 минута от пешеходната зона. Хотелът има СПА и Уелнес зона с вътрешен басейн с температура на водата около 28- 29 °C ( размери 10 м. на 8 м. ), малък басейн – 35 °C, детски басейн – около 36 °C и басейн – джакузи за 10 човека – около 36 °C, турска баня, ледена стая, тропически душ, зона за релакс и др. Свободно време за разходка или ползване на СПА центъра на хотела. Нощувка.

2 Ден /03.03.2024г./

Закуска. Туристическа разходка в града. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до манастира Жича и гр. Кралево.

Жичанският манастир е построен през XIII в. от синовете на Милан Обренович, първият Сръбски крал Стефан Първовенчани и неговият брат и патрон на Сърбия Св Сава. Манастирът има огромно културно и историческо значение за държавата, тъй като в него са коронясани 7 сръбски крале. Жича е един от най-почитаните от сърбите манастири. Отпътуване за Кралево. Пешеходна разходка в центъра на града. Свободно време за обяд или шопинг. Завръщане в хотела. Свободно време. В 20.00ч отиваме в балната зала на хотел ZEPTER / на 150 метра от х. FONTANA /за празнична вечеря с богато меню и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки и концерт на сръбската звезда STOJA с много музика и танци . Завръщане в хотела .Нощувка.

3 Ден /04.03.2024г./

Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и отпътуване за България. По пътя посещение на манастир Любостиня, сгушен в долината на малката Любостинска река. Манастирският комплекс е ктиторски, изграден в моравски стил от княгиня Милица в годините от 1388-1405 г., която тук прекарва последните си години на този свят като монахиня. Посветен е на Успение на Пресвета Богородица и храмовият празник е на Преображение Господне. Пристигане в Пловдив вечерта.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва: 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

  • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
  • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

  • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. на турист, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от основната цена на пътуването на турист.

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.