Преференциална оферта

Незабравим Свети Валентин в Будапеща - през грабо.бг 194 лв.

Празници в Гърция

Разпечатайте офертата

Великден на остров Корфу 16.04.20

5 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 3 вота)

Цени от 370 лв.

Информация за програмата
Сподели

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ

5 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери

Дата на отпътуване: 16.04.20.

1 ден: София - остров Корфу (около 660 км)
Oтпътуване от София в 22:00ч от пл. Ал. Невски и ул. Оборище по маршрут Кулата - Солун-

2 ден: остров Корфу
Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу (около 1.45ч). Настаняване в хотела. Свободно време.

По желание включване в панорамна обиколка на гр. Корфу с посещение на двореца Ахилион. Около 13:00ч отпътуване от хотела към столицата, обиколката на града започва от най-големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на парижката улица Риволи, Старата крепост, портата "Свети Георги", църквата "Свети Спиридон", закрилник на острова, където в саркофаг се пазят мощите му. Свободно време за разходка из най-стария квартал Кампиело. Оттам се отправяме към Двореца Ахилион (XIX в) място на разкоша и легендата, построен от императрица Елизабет, известна като Сиси. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден: остров Корфу
Закуска. В 09:00ч отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 09:00ч сутринта започва шествието на Свети Спиридон - закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550г, спасявайки острова от глад. В 11:00ч
църковните камбани бият и стотици керамични съдове (често пълни с вода, за да бъдат по-шумни), се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото.

Връщане в хотела около 14:00ч. Свободно време. Вечеря. В 22:30ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23:30ч всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата "Света Параскева" се изнася "Светлината" - запалена свещ, от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеникът провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновено небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.

4 ден: остров Корфу
Закуска. Екскурзия по желание до Палеокастрица, един от най-известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Света Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби.

Връщане в хотела. Свободно време за разходка. Вечеря - гръцка вечер с програма. Нощувка.

5 ден: остров Корфу - София (около 660 км)
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане на пл. Ал. Невски и ул Оборище късно вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус
 • фериботни билети и пристанищни такси
 • 3 нощувки със закуски и вечери (на блок маса) за хотел 3*
 • обиколка на столицата Керкира на Велика Събота и участие в тържествата по случай Великден.
 • посещение на столицата Керкира в навечерието на Великден, за посрещане на празника с лутиргия и пищни тържества с фойерверки в центъра на града - след вечерята в хотела
 • медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец за лица до 69 год.
 • водач по време на пътуването

Цената не включва:

 • разходи от личен характер
 • входни такси за посещаваните обекти
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г. до 79 г. - 9.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 79 г. не се застраховат!
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“.
 • доплащане за отпътуване от Пловдив в 20.00ч. (при минимум 20 човека и след потвърждаване 10 дни преди отпътуването) - 30.00 лв.
 • такса престой в Гърция: 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)
 • допълнителните екскурзии обявени в програмата:

- екскурзия до манастира Света Богородица местността Палеокастрица 30 лв. нана човек; деца до 11.99г - 15 лв. (при мин. 20 човека)

- панорамна обиколка на гр. Корфу (Керкира) с посещение на двореца Ахилион (входът за двореца се заплаща на място ) – 20 лв. на човек; деца до 11.99г - 10 лв. (при мин. 20 човека)

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.