Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 480 лв.

Празници в Гърция

Разпечатайте офертата

Великден на о-в Лефкада - 03.05.24

4 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цени от 515 лв.

Информация за програмата
Сподели

Великден на остров Лефкада

Маршрут: София - остров Лефкада - София

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 2 вечери / 1 празничен Великденски обяд с фолклорна програма, жива музика и танци

Дата на отпътуване: 03.0506.05.24

1 ден - Отпътуване от Пловдив в 5.00ч от спирката на ОББ срещу хотел Тримонциум. Отпътуване от Пазарджик в 5.30 часа от Старата автогара, от София в 6.45ч. от стадион Васил Левски - посока Солун, Верия, Козани, Йоанина, Превеза – остров Лефкада. По пътя кратки спирки за почивка. Пристигане в Лефкара. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден - Закуска. След закуска по желание /срещу допълнително заплащане 40 евро / - Целодневна екскурзия с корабче до седем от Йонийските острови.

Ще имате възможност да разгледате най-атрактивните Йонийски острови :

Плуване на плажа Порто Кацики , след което се отправяме към о. Кефалония /най-големият йонийски остров/, посещение на селцето Фискардо; остров Итака – острова на Одисей - плуване; остров Меганиси – пещера Папаниколи; акустиране на о.Скорпиос, за кратко пътуване и виждаме о. Спарти и о. Кастри, бивша собственост на Онасис, след което се отправяме към о.Мадури- известен със своята вечнозелена растителност, собственост на фамилията Валаоритис. Круизът се реализира от пристанището на Нидри и е с включен обяд. Продължителност - около 9 часа. / препаръчителни са аква обувки , бански ,слънчеви очила и шапки / . Вечеря. По желание : посещение на местната църква за вечерна литургия. Нощувка.

3 ден – Закуска. Туристическа програма в столицата на острова - гр. Лефкада: централният градски площад, църквата „Свети Спиридон“, „Свети Николай“ и др. Посещение на до манастира „Панагия Фанеромени“ – покровителка на острова . Разглеждане на манастира, построен върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. Завръщане в хотела. Празничен обяд с музика на живо и фолклорна програма. Нощувка.

4 ден - Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България . Кратки спирки за почивка по пътя. Късно вечерта - пристигане в София/ Пловдив.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: 100 % при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
  • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.