Преференциална оферта

Нова година'23 в Истанбул - от 355 лв.

Екскурзии в Сърбия

Разпечатайте офертата

Пеглена Колбасица в Пирот 2023 - кулиранарен фестивал 28.01. | 29.01.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 6 вота)

Цена 37 лв.

Информация за програмата
Сподели

КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ В ПИРОТ – ИЗВЕСТНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ПЕГЛЕНАТА КОЛБАСИЦА

Маршрут: София - Пирот - София

Дати на отпътуване: 28.01. | 29.01.23

Отпътуване от София от ул. Оборище и пл. Ал. Невски в 7:30 ч по маршрут София - Калотина - Пирот. Свободно време за разглеждане и дегустация на "Пиротската пеглена колбасица”.

Пеглената колбасица е специален вид колбас, който се произвежда още от времето на Османската империя по специална технология. За направата на пеглената колбасица се използват най-висококачествени различни видове меса, смесени с ароматни подправки. А през периода на съхнене, на всеки два три дни, колбасите се гладят/ пресоват и се оформят, като подкова. Ето защо този вид наденица се нарича Peglana (изгладено).

Около 17.00ч. отпътуване за София. Пристигане на ул. Оборище и пл. Ал. Невски вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/ автобус 1*/3*
  • Представител на агенцията
  • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64 г. на ЗК Евроинс

Цената не вклюва:

  • Входна такса на фестивала - около 400 динара
  • Доплащане за медицинска застраховка на ЗК Евроинс с покритие 2000 евро за лица от 65 г. до 84 г. - 1 лв. (задължително доплащане). Лица над 85 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора!
  • PCR/ Aнтигенен тест на преференциални цени при заминаване и пристигане в България (ако е необходимо).
  • Горивна такса, ако бъде въведена (задължително доплащане) .
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран: 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.